E-Nabız sistemine girildiğinde “Hastalıklarım” bölümünde geçmiş hastane ve sağlık ocağı ziyaretlere dair bilgiler bulunmakta ve muayene sonucuna göre konulan tanıların detayları bulunmaktadır. Bu bölümde hastalık tanılarının yanında “tanımlanmamış” ibaresi görülebilmektedir.

    Tedavi sonrasında hekim, ziyaret sebebi olan hastalık konusunda koyduğu tanıyı sisteme girmek zorundadır. Hangi tanı konduğu ve hangi tanıya istinaden tedavi uygulandığı veya ilaç yazıldığı belirtilmektedir.

    E-Nabız Tanımlanmamış Tanı

    Tanımlanmamış Tanı Nedir?

    E-Nabız sisteminde örneğin “alerji, tanımlanmamış”, “astım, tanımlanmamış”, “epilepsi, tanımlanmamış” gibi ibareler görülebilmektedir.

    Burada “Tanımlanmamış” ibaresi hastalıktan şüphelenildiği, hastalığın olabileceği öngörüldüğü ancak kesin tanısının koyulamadığı anlamını taşımaktadır. Kesin tanı koyulabilmesi için o hastalıkla ilgili uzman birimin gerekli muayeneyi ve testleri yapması gerekmektedir.

    Örneğin bir aile hekimi diş çürüğü sebebiyle muayene ettiğinde veya acil serviste bir tedavi uygulandığında sonuna “tanımlanmamış” ibaresi eklemektedir. Çünkü aile hekimliği veya acil servis o hastalığın uzmanlık dalı değildir.

    Her ne kadar hastalığın açıklamasında “tanımlanmamış” ibaresi bulunsa da burada yazan hastalık isimleri bazı kamu başvurularında, aday seçme başvurularında veya işe alım süreçlerinde sorun oluşturabildiği görülmektedir. Özellikle herhangi bir yetkinlik belgesi alımında (ehliyet vb.) sistemdeki tanımlanmamış tanılar sorun yaratabilmektedir.

    Konulan tanının hatalı olduğunu düşünüyorsanız Tanı, İlaç, Reçete Sildirme Başvurusu içeriğini inceleyebilirsiniz.

    Paylaş.